O kompaniji    /     Kontakt  

 
 
Analiza

5 najbitnijih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom određivanja integrisanog sistema bezbednosti i nadzora

Vlasnici biznisa koji žele da implementiraju integrisano rešenje za bezbednost i nadzor mogu pronaći zbunjujuće veliki raspon dostupnih opcija. Veliki izbor hardverskih i softverskih proizvoda nudi naizgled beskonačan niz mogućnosti. Na primer, preduzeće može imati koristi od integrisanog rešenja koje uključuje sistem za upravljanje video sadržajem (VMS) koji povezuje različite umrežene proizvode koji su raspoređeni da zadovolje svoje specifične organizacione potrebe. Korišćenjem jedne platforme koja omogućava fleksibilnost prilikom izgradnje bezbednosne mreže otvara se mogućnost dodavanja dodatnih funkcionalnosti, kao što su audio ili daljinsko upravljanje posetiocima.

Pored razmatranja vaših neposrednih potreba, potrebno je da uzmete u obzir kako se vaše preduzeće može vremenom promeniti. Na primer, ulaganje u VMS koji integriše različite tehnologije i proizvode može izgledati nepotrebno na samom početku, ali može mnogo olakšati upravljanje i dodavanje novih funkcionalnosti tokom vremena.

Traženje najbolje opcije za vaše poslovanje može izgledati preteško pa smo predstavili neke od ključnih razloga za identifikaciju rešenja za bezbednost i nadzor koji najbolje odgovaraju vašim poslovnim potrebama

1. Budite jasni u svojim ciljevima

Zašto želite instalirati novi bezbednosni i nadzorni sistem? Kako će se koristiti u poslu? Očigledan odgovor na ovo bi bio da ima "bolju bezbednost", ali "bolja bezbednost" znači različite stvari u različitim poslovima.
Što konkretniji možete da budete o tome kako želite da koristite nadzor za vašu bezbednost, to bi bilo bolje rešenje. Na primer, maloprodajnim trgovcima će biti potrebne kamere kako bi se sprečio gubitak kroz krađu u trgovini, dok vlasnik industrijske lokacije bi trebalo više da se fokusira na zaštitu perimetra i proizvodnog procesa.
Gledajući kako će vaš sistem funkcionisati za potrebe vašeg posla, možete odrediti ključne karakteristike koje su vam potrebne. Ovo će onda početi da ukazuje na neke specifične hardverske zahteve i osigurati da pronađete rešenje koje je u skladu sa svim vašim zahtevima, a ne plaćate funkcionalnosti koje vam nisu potrebne.Svet kroz naočare


Preopterećen čovek

2. Razmotrite svoju infrastrukturu i pripremite se za preopterećenje podacima

Današnji sistemi mrežnih kamera visoke rezolucije stvaraju dosta podataka. Podaci koji treba da se strimuju i čuvaju. Koje implikacije mogu imati na vašu postojeću infrastrukturu? Tehnologije kompresije kao što je Zipstream mogu značajno smanjiti zahteve za protokom i skladištenjem, a time i troškove.

3. Znajte kako ćete meriti ROI (return of investment)

Sva kapitalna i operativna potrošnja od strane preduzeća treba da generišu povrat, tako da rešenje bezbednosti i nadzora ne bi trebalo da budu drugačiji. Morate pažljivo pogledati kako izgleda taj povrat za vaše poslovanje i koliko ste voljni da investirate na osnovu toga.

U nekim preduzećima to može biti opipljivije od drugih: na primer, trgovac na malo može identifikovati smanjenje gubitka kroz krađu kao jasan povrat, dok za druge kompanije, odvraćajući efekat sistema za video nadzor kao preventivna mera koja omogućava povrat kroz smanjenu premiju osiguranja, je teže vrednovati.Povrat investicije


Lista na telefonu

4. Napravite listu prioriteta

Ulaganje u tehnologiju uvek ima budžetskih ograničenja, tako da je važno pogledati gde mogu biti kompromisi. Ako ste, na primer, kupovali automobil (osim ako ste srećković!), morali ste da žrtvujete neku, vama nebitnu, dodatnu opremu ili funkcionalnost.
Za neke ima smisla nemaju audio uređaj visoke klase u automobilu ako to znači efikasniji motor, dok će se drugi odreći metalik boje i alu felni. Jednom kada ste naoružani jasnim pogledom na vaše osnovne zahteve i budžet koji imate na raspolaganju, možete napraviti objektivan izbor o tome šta je "moram imati" protiv "lepo bi bilo".

Takođe vredi pogledati gde ćete dugoročno uštedeti novac. Na primer, ulaganjem u otvoren sistem gde sav hardver može da radi na jednoj softverskoj platformi, uštedećete novac jer ne morate ponovo obučavati osoblje kad god želite da ažurirate delove ili ceo svoj sistem. To olakšava vašem bezbednosnom timu da rešenje koristi kao deo svoje postojeće uloge.

5. Plan za budućnost

Iako rešenje može da odgovara vašim sadašnjim potrebama i budžetu, da li će vam doneti povrat tokom svog životnog veka, ili treba da investirate u rešenje koje može da raste ili da se prilagodi kada se promene vaše poslovne potrebe? Procenjivanjem ovih faktora možete doneti informisanu odluku o tome koje rešenje predstavlja opravdanu investiciju.

Ako imate specifičan podstrek za instaliranje novog bezbednosnog rešenja, ali uzimajući u obzir samo ono što je potrebno danas, a ne ono što bi moglo biti potrebno u budućnosti, neće dugoročno štititi vašu investiciju.

Da li vaša kompanija planira da otvori nove lokacije ili kancelarije? Da li vaš posao raste iz godine u godinu, zapošljavajući nove ljude? Da li vam trebaju dodatne funkcije koje vaš budžet ne može sada da podrži, ali ulaganje može biti urađeno sledeće godine? Vaš sistem mora biti dovoljno agilan da bi mogao da primeni ove promene u okolnostima.

Nove, nepoznate bezbednosne pretnje takođe mogu da se pojave. Iako je teško planirati nepredviđene događaje, plan za nepredviđene slučajeve je od suštinskog značaja za buduću zaštitu vašeg rešenja. Istražite opcije dostupne za skalabilno rešenje koje će moći da se prilagodi promenama vaših poslovnih potreba, a ne zahtevati nove velike resorse kada dođe vreme za nadogradnju. Za više informacija o sistemu koji može da raste sa vašim poslom, pogledajte tekst o srednjim bezbednosnim sistemima (eng.).

Nudimo širok spektar rešenja za zadovoljavanje potreba instalacija srednje veličine kao što su prodavnice, hoteli, škole i proizvodne lokacije. Saznajte više ovde.Čovek na raskrsnici