wysiwyg web site design software download

SHARPDOME TEHNOLOGIJA

Axis Sharpdome tehnologija prevazilazi ograničenja

PREVAZIĐENA OGRANIČENJA

Sharpdome tehnologija nudi inovativnu mehaniku koja rotira celu kupolu na kameri, za razliku od konvencionalne kupole gde se kamera rotira unutar kupole. Mehanizam i idealno postavljena kamera zajedno sa jedinstvenim dizajnom kupole omogućavaju istu optimalnu oštrinu slike i vernost prikaza scene u svim pan i tilt pozicijama. Ovo daje jasnu identifikaciju objekata za čak 20° iznad horizonta kamere, što čini ove kamere pogodnim za neravne terene.

Sharpdome tehnologija Axis uključuje jedinstvenu funkciju brzog sušenja (Speed Dry) koja pomaže da se obezbedi oštra slika pri kišnom vremenu. Ova funkcija takođe može da pojednostavi čišćenje kupole, omogućavajući efikasnije metode čišćenja kao što su čišćenje pod visokim pritiskom. Sa aktiviranom funkcijom brzog sušenja, kupola vibrira velikim brzinama. Ona razbija površinski napon vode i otklanja kapljice.

Scena sa kamere pre (na slici levo) i nakon aktiviranja funkcije brzog sušenja (na slici desno).

ISTORIJA

Pan/Tilt/Zoom (PTZ) kamere su veoma korisne da prate širok dijapazon javnih mesta, kao što su tržni centri, putevi ili sportske arene. Kamera može da se pomera horizontalno i vertikalno da pokrije široke oblasti, i zumira na različitim tačkama interesa. Međutim, kamera montirana u konvencionalnu kupolu ne može videti iznad sopstvenog horizonta. Ovo predstavlja problem u okolini sa razlikama u visini, kao što su pokretne stepenice, brdski putevi ili strme tribine. Nemogućnost da vidi iznad horizonta ograničava upotrebljivost PTZ kamere montirane u konvencionalnu kupolu.

 

Zbog procesa proizvodnje, konvencionalna kupola nije savršena sfera. Zbog toga će slika sa kamere unutar kupole će biti iskrivljena. Isto tako, kada se kamera nagne, rastojanje između objektiva kamere i transparentne kupole varira, što dovodi do refleksije. Sa SharpDome kamerama, ovi problemi su sada deo prošlosti.

L-vrednost
L-vrednost je važna vrednost koja određuje uslove za rezoluciju slike. Da bi se postigao optimalan kvalitet slike, optička osa bloka kamere treba da bude u centru sfere, gde je L-vrednost 0,90°.

PODRŽANI PROIZVODI

Q6114-E

30x optički zum i HDTV 720p rezolucija
Axis Sharpdome tehnologija
Detekcija šoka
Lightfinder i 130 dB WDR
Napajanje preko High PoE 60 W

Q6115-E

30x optički zum i HDTV 1080p rezolucija
Axis Sharpdome tehnologija
Detekcija šoka
Lightfinder i 130 dB WDR
Napajanje preko High PoE 60 W

Q6128-E

4K rezolucija
Axis "Sharpdome" tehnologija
Axis "Speed Dry" funkcija
Pan performanse do 700°s
Mogućnost promene boje kućišta

Q6155-E

Laserski fokus
Axis Sharpdome i Speed Dry tehnologije
Axis Lightfinder tehnologija
WDR – Forensic Capture
Axis Zipstream tehnologija.

Kompletan vodič o Axis Sharpdome tehnologiji (pdf)

PRIJAVA


Prijevite se ukoliko želite da vidite uživo kako radi Axis Sharpdome tehnologija


 

ADRESA
Tetovska 41
11000 Beograd

KONTAKT
Email: info@ipway.rs
Tel: +381 11 3089 503
Tel: +381 11 3089 543