OPTIMIZOVANO IC OSVETLJENJE

Axis tehologija za adaptiranje IC osvetljenja

Axisova optimizovana IC tehnologija zasnovana je na novoj, pametnoj, energetski efikasnoj i patentiranoj LED tehnologiji. Namenjena je za lake, ekonomične i ekološke instalacije. To dovodi do visokog kvaliteta, videa sa smanjenim šumom, čak i kada je okolina u potpunom mraku.


Suviše usko osvetljen prostor će proizvesti bele zone ili odsjaj u sred scene, a neke oblasti neće biti pravilno osvetljene. S druge strane, suviše široko osvetljen prostor znači da će svetlost sijati na objektima izvan područja od interesa, kao i da će razdaljina za gledanje biti smanjena. U zavisnosti od modela kamere, IC osvetljenje sa optimizovanim IC-om može da dostigne više od 40 m. Sa niskom potrošnjom energije je ekološki prihvatljiva, a napaja se sa standardnim PoE (IEEE 802.3af).


Kada se prilagođava, optimizovani IC radi zajedno sa Axis kamerama koje imaju ugrađene funkcije daljinskog fokusa i zuma. IC osvetljenje prati zumiranje kamere i uvek omogućava maksimalnu količinu svetlosti na sceni.


Još jedna adaptacija se izvršava sa Axis optimizovanom IC tehnologijom. Ona je vidljiva kada je objekat daleko od kamere i celo područje je osvetljeno. Kada se objekat približava kameri, ekspozicija se adaptira. Kada je objekat pred kamerom, dobro je osvetljen ali ne i pre-eksponiran (presvetao).

Primer rada optimizovanog IC-a

Slike levo pokazuju kako se prilagođava ekspozicija u Axis kamerama sa optimizovanom IC tehnologijom kada ee objekat približava kameri.

VIDEO

Video prikazuje kako radi kamera sa optimizovanom IC tehnologijom.

Kompletan članak možete preuzeti ovde (pdf dokument)